Malzemeler (4-6 Kişilik)
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Tencereyi ocaktan alıp, servis yapın.
[post_ads]
- 1 çay bardağı nohut
- 1 çay bardağı kuru fasulye
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 200 gram ince kıyılmış semizotu
- 2 çorba kaşığı un
- 4 su bardağı su
- Tuz, karabiber
Pirpirim Aşı Tarifi (Hazırlanışı)
Pirpirim Aşı, Öncelikle nohut, mercimek ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün hepsini ayrı ayrı haşlayın. Daha sonra haşlama sularını süzün. Orta büyüklükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine 3 su bardağı su bakliyatları ilave edin. Yarım saat kadar kaynatın. Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı unu, 1 su bardağı suda bulamaç haline getirin. Tel süzgeçten geçirerek yavaşça çorbaya ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Ardından ince kıyılmış semizotunu ekleyip, birkaç dakika daha kaynatın.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Tencereyi ocaktan alıp, servis yapın.
Pirpirim
Bazı yörelerimizde semizotu için kullanılan yerel bir tabirdir. Küçük yapraklı yabani semizotuna ve bununla yapılan yoğurtlu yemeğe de "Pirpirim" denir. Pirpirim, kurutularak da kullanılır.[post_ads]
YORUM