Çerkez Tavuğu Salatası Tarifi
Malzemeler (6 Kişilik)- 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 3 diş ezilmiş sarmısak
- 1 adet ıslatılıpsıkılmış ekmek içi
- 500 gram verev kesilip haşlanmış taze fasulye
- 2 adet jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğranmış
- 1 adet tavuk
- 1'er çay kaşığı pulbiber ve karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 5 adet yarım ceviz içi
Çerkez Tavuğu Salatası Nasıl Yapılır?
Çerkez Tavuğu Salatası,Tavuğu haşlayıp etlerini didin. Çukur bir kapta tavuk suyu, ceviz içi, ekmek ve sarmısağı iyice karıştırın ve sos haline getirin. Tavuk etini, haşlanmış fasulyeyi (fasulyeden 1 su bardağı kadarını ayırın), tuz, karabiber, kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Bir kahve cezvesinde zeytinyağını kızdırıp pulbiberi ekleyin. Yağ ren alınca, biberler kararmadan cezveyi ocaktan alın. Salatayıservis tabağına koyup düzeltin. Üzerini, ayırdığınız haşlanmış fasulye ve ceviz içleri ile süsleyin. Biberli yağı salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.[post_ads]
YORUM