Limonlu Çörek Tarifi
Malzemeler- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı çiçek yağı
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 100 gram margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet limon
- 1 paket vanilya
- 5 çorba kaşığı mısır unu
Limonlu Çörek, Karıştırma kabına mayayı, suyu, yumurtayı, sütü, şekeri, çiçek yağını koyup karıştırıyoruz. Tuzu, un ile karıştırdıktan sonra diğer karışımımıza ilave ediyoruz. Alabildiği kadar un koyuyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince, hamuru dinlenmeye bırakıyoruz ve iç malzemesini hazırlıyoruz. Margarinin üzerine limon kabuğu rendesi ilave ediyoruz. Bir paket vanilyayı döküyoruz. Toz şekeri, mısır ununu, limon suyunu koyup karıştırıyoruz. Hamuru milföy hamuru kalınlığında açıyoruz. İçine harcımızı koyup rulo yapıyoruz. Bir parmak kalınlığında kesiyoruz. Tepsiye dizip mayası gelince 190 derecede pişiriyoruz.
Afiyet Olsun !!
[post_ads]
YORUM