Kolay Su Böreği Tarifi
Malzemeler- 5 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt (soğuk)
- 1 çay bardağı çiçek yağı
- Tuz
- 250 gram beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Kolay Su Böreği Hazırlanışı:
Kolay Su Böreği, Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz. Geriye kalan yufkaları 3-4 parçaya bölüp sosa bulayıp tepsiye yayıyoruz. Elimizdeki yufkayı ikiye bölüyoruz. Yarısına gelene kadar bu işleme devam ediyoruz. Yarıya gelince maydanoz peynir karışımını serpiyoruz ve geriye kalan yufkaları da sosa batırıp tepsiye yerleştiriyoruz. En sona yarım yufka ayırıyoruz. Tepsimiz dolunca yarım yufkayı tepsinin ortasına koyuyoruz. Sosu elimizle biraz üzerine sürüyoruz. Kenarlardaki yufkaları tepsiye doğru kapatıyoruz. Üzerine biraz sostan sürüyoruz. Yoksa da bir yumurta kırıp biraz sütle karıştırıp sürebiliriz. 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.[post_ads]
YORUM