Kakaolu Ay Çöreği Tarifi
Malzemeler:- 1 paket (250 gram) margarin veya tereyağı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- Yarım paket yaş maya (20 gram)
- 1 çay bardağı süt
- Alabildiği kadar un
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 adet elma
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım paket bisküvi
Kakaolu Ay Çöreği Hazırlanışı
Kakaolu Ay Çöreği, Karıştırma kabında yaş mayayı, sütle karıştırıp eritiyoruz. Oda sıcaklığında iyi yumuşamış margarini veya tereyağını pudra şekeriyle birlikte koyup yumurta beyazını da ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Üzerine nemli bir bez örterek buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz. Diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz. Bir kase içerisine çekilmiş ceviz, toz şeker, kuru üzüm, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma, soğuk süt, kakao, tarçın, kırılmış bisküvi koyarak iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Dinlenmiş hamuru dolaptan alıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Aynı şekilde iç harcımızı da ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayarak parmak şekline getiriyoruz. Açılmış olan hamurun uç kısmına koyarak rulo haline getiriyoruz. Ay çöreği şeklini veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalın tersiyle çizikler atıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıp yarım saat kadar mayalanması için beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet Olsun !!
[post_ads]
YORUM