İncirin Faydaları Nelerdir?

İncir Nedir?

İncirin Faydaları, Başta Ege bölgesi olmak üzere memleketimizin hemen her yerinde sıcak ve kuru bölgelerde yetişir. Çok dallanan bodur bir ağaçtır.

Taze ve kuru meyve olarak yenir. Gıdası bol olan meyvelerin başında incir gelir.

Yedi yüz elliden fazla çeşidi olan incir, Kur'an-ı Kerim'de zikredilen mübarek meyvelerdendir.

Allah-u Tealâ Ayet-i Kerime'sinde:

95-TÎN/1: Vet tîni vez zeytûn (zeytûni).
"İncire ve zeytine andolsun."

İncir, Kuru İncir, İncirin Faydaları, Kuru İncirin Faydaları

Buyurarak, nimetler içinde bu iki meyveden bahsetmektedir.

Allah-u Tealâ'nın incirde yarattığı bereketi bir düşün! Şekil itibariyle bir güzellik verdiği gibi, o küçücük tanelere ne hassalar, ne şifalar yerleştirmiştir.

İncir çekirdeği çok küçüktür, fakat Allah-u Tealâ incir çekirdeğinde bir incir ağacını gizlemiştir.

Bu öyle bir sırdır ki, gerçek mahiyetini ancak Allah-u Tealâ bilir. Bilinen kadarıyla anlatılmaya kalkılsa yine çok uzun sürer.

İncirin Faydaları

  • İncir kolayca kana geçen ve  %60 şeker, oldukça fazla miktarda protein ihtiva eder. Kükürt ve bakır gibi madeni maddeleri ile vitaminleri de fazladır. A, B1, B2, C vitaminleri bulunur. Ayrıca potasyum, kalsiyum ve magnezyum da boldur. Böylece incir, bedenen ve zihnen çalışanlara çabucak güç ve kuvvet verir, her türlü yorgunlukları giderir. Hem bol enerji verir, hem de kasların ve sinir sistemini gelişmesini ve tamirini sağlar.
  • Hafif ılık suda yıkanmış incirler, sapı koparılarak ve bir-iki yerinden delinerek saf zeytin yağının içine konur. On gün kadar bekletildikten sonra sabahları kahvaltıdan önce bir-iki tane yenir. İncirin içindeki küçük taneciklerin dişlerle iyice ezilmesi gerekir. Bu terkibe ömür boyu devam edilmelidir. Başta felç olmak üzere birçok hastalıklara karşı kişiyi korur.
  • En güzel damar açıcı meyve incirdir.
  • İncir, kanser oluşumunu önleyici bir takım maddeler ihtiva etmektedir.
  • Tansiyon düşüklüğünü ve yükseldiğini dengeleyen yegâne ilâçtır.
  • İncir enerji veren bir meyvedir.
  • Besleyici ve mülâyemet verici bir meyve olan incirin sindirimi kolay olduğu gibi, diğer yiyeceklerin de sindirimi kolaylaştırmaktadır. Vücut için yararlı ve gerekli maddeleri dengeli bir şekilde ihtiva eder. İhtiva ettiği maddeler ile mide ve bağırsakları yumuşatır ve uyarır, mide tembelliğini ve pekliği giderir.
  • İnatçı peklik için, bir bardak sütte parçalanmış üç incir ve bir avuç üzümün pişirilip sabah aç karnına yenmesi çok faydalıdır.
  • Süt, ceviz ve bademle yenmeye devam edilirse anne sütünü artırır.
  • Bronşit, öksürük ve boğaz ağrısında 3-4 adet incir parçalanıp bir litre suda yarım saat kaynatılmalı ve ılık olarak çay gibi içilmelidir. Buna biraz kuru üzüm ve hurma da katılırsa tesiri daha çok olur.
  • Fırında kurutulup kavrulmuş incir övültülür ve kahve gibi pişirilerek içilirse, yine göğüs ve bronş rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • İncir ağacının ince dallarında bulunan incir yaprakları tam zamanında koparılıp gölgede kurutulur ve cam kavanozlarda saklanır. Öksürük ve grip baş gösterdiği zaman birkaç yaprak kaynatılır,, bolca şeker katılarak hergün 3-4 bardak içilir.
  • İncir yaprakları zayıflamak için çok etkilidir, sinirler bozulmadan zayıflamayı sağlar. Toz halinde 1 tatlı kaşığı kahvaltıda, 1 tatlı kaşığı da akşam yemeğinde yenir.
  • Taze incir yaprakları ezilir, lâpa hâlinde çıbanların üzerine sarılırsa iyi gelir.
  • Balgam sökmek ve bağırsakları temizlemek için; 15 adet "Kuru incir" yarım kilo su ile kaynatılır, istenirse içine şeker de katılarak suyu ile beraber gün boyunca zaman zaman yenir.
  • 3 adet incir parçalanır, yarım litre suda 4 saat kadar tutulur ve hafifçe sıkılarak bezden süzülür. Onun da üzerine 300 gram toz şeker katılarak, bir taşımlık kaynatılır. Elde edilen incir şurubu çok faydalıdır.
  • Uzun zaman ve bol miktarda yenilen incir basuru tedavi eder. Ayrıca; 200 gram toz incir yaprağı ile 200 gram pudra şekeri karıştırılır, sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı alınır, bitinceye kadar devam edilir.
  • Müzmin bronşitte; incirin meyve zamanındaki yaprakları kurutulur ve toz haline getirilir, bal ile karıştırılıp yenir.
  • İncir sütle kaynatılıp yenilirse ses kısıklığına iyi gelir.
  • Sara hastalığında uzun zaman bol miktarda incir yenilmelidir."Biber" ve "Zencefil" ile beraber yenilirse daha etkili olur.
  • İncirin yaş dalları kırıldığında çıkan sütümsü beyaz sıvı nasır ve siğillere sürüldüğünde onları yumuşatıp eritir.
  • Siğil için ayrıca; incir ikiye bölünür, içine ıslatılmış kına konur, nasırın üzerine sarılır.
  • Şeker hastaları inciri fazla yememelidirler.
[post_ads]

YORUM

Ad

Bakla,1,Blog,1,cevizli tahin,1,Dini Hikayeler,5,Dinimiz İslam,37,Faydalı Bilgiler,1,Genel,1,Hikayeler,8,Mobil,1,Pasta Tarifleri,20,Sağlık,31,Şifalı Bitkiler,30,Tarih,23,Yemek Tarifleri,11,
ltr
item
Yazar Halo: İncirin Faydaları Nelerdir?
İncirin Faydaları Nelerdir?
İncirin Faydaları, Başta Ege bölgesi olmak üzere memleketimizin hemen her yerinde sıcak ve kuru bölgelerde yetişir. Çok dallanan bodur bir ağaçtır.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqJyIihmrVPes5LwhfmMlMefgkInKhUMLFKWPYz-TgACw_2SEkK_Bdxt-vzmpGyMCircZ8JHsNcBnT_ixFvai-ey2SOsJVqCUgCyZoHGy6uvFdHtqpgrBV_mRgLK7XwxVaJnB8g7jEdQYs/s400/incir.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqJyIihmrVPes5LwhfmMlMefgkInKhUMLFKWPYz-TgACw_2SEkK_Bdxt-vzmpGyMCircZ8JHsNcBnT_ixFvai-ey2SOsJVqCUgCyZoHGy6uvFdHtqpgrBV_mRgLK7XwxVaJnB8g7jEdQYs/s72-c/incir.jpg
Yazar Halo
https://yazarhalo.blogspot.com/2018/04/incirin-faydalari-nelerdir.html
https://yazarhalo.blogspot.com/
https://yazarhalo.blogspot.com/
https://yazarhalo.blogspot.com/2018/04/incirin-faydalari-nelerdir.html
true
3722613241266003624
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı TÜMÜNÜ GÖSTER Devamı Cevap Cevabı iptal et Sil By Ana Sayfa SAYFA YAYINLAR Tümünü Göster SİZİN İÇİN ÖNERİLEN YAZILAR ETİKET ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Geri Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Şu anda 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU PREMİUM İÇERİK KİLİTLİ Adım 1: bir sosyal ağda paylaşın. Adım 2: Sosyal ağınızdaki bağlantıya tıklayın. Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız. Table of Content