Hollanda Bisküvisi Nasıl Yapılır?
Malzemeler- 175 gram tereyağı
- 1 adet yumurtanın akı
- 1 su bardağı pudraşekeri
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 adet yumurtanın akı
Hollanda Bisküvisi Tarifi
Hollanda Bisküvisi, Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudraşekeri, vanilya, yumurta akı ve kabartma tozunu bir kaba alın. Üzerine un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru unlanmış düz bir zeminde merdaneyle açın. Bisküvi kalıbı ile şekiller çıkartın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Hepsinin üzerine fırçayla yumurta akı sürüp tozşeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tepside soğutup servis yapın.Not: Bisküvileri hava almayan bir kapta uzunca süre taze olarak saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun !!!
[post_ads]
YORUM