Elma Tatlısı Malzemeleri
Malzemeler:- 8 adet elma
- 1 su bardağından biraz fazla tozşeker
- Yarım su bardağı su
- Yarım kg süt
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- Antepfıstığı
- Nar taneleri
- Nane yaprakları
Elma Tatlısı Tarifi
Elma Tatlısı, Elmaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını sebze oyacağı ile çıkartın. Tencereye dizin. Üzerine şekeri ve suyu ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen elmaları servis tabağına alın. Bir tencerede süt, yumurta, un ve tozşekeri kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebi soğuyunca çekilmiş antepfıstığı, nar ve nane yaprakları ile süsleyin.Afiyet Olsun!!
[post_ads]
YORUM