Çörek Otlu Salçalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:- 250 gram margarin veya tereyağı
- 5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu
Çörek Otlu Salçalı Kurabiye Hazırlanışı
Çörek Otlu Salçalı Kurabiye, Karıştırma kabına oda sıcaklığında iyi yumuşamış margarini elimizle biraz karıştırıp üzerine salçayı, yumurtayı, yoğurdu koyup karıştırıyoruz. Daha sonra unu, kabartma tozunu, tuzu koyup hamurumuzu yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. Hazırladığımız hamuru tezgaha un serperek merdaneyle kurşun kalem kalınlığına gelene kadar açıyoruz. İstediğiniz kalıplarla şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısına 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyup karıştırıp fırçayla sürüyoruz. Çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişiyoruz. İlk sıcaklığı fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca servis ediyoruz.Afiyet Olsun !!
[post_ads]
YORUM