Cevizli Tahinli Açma Tarifi
Malzemeler:- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaşmaya
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- Alabildiği kadar un
- Tahin
- Dövülmüş Ceviz
Cevizli Tahinli Açma, Karıştırma kabına margarinin yarısından fazlasını koyuyoruz. Yumurtanın beyazını, sıvıyağı da ilave edip karıştırıyoruz. Diğer tarafta yaş mayayı bir bardak su ile eritip karıştırma kabına döküyoruz. Geride kalan suyu ve sütü koyup karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, şekeri koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru dinlendirdikten sonra bezelere ayırıyoruz. Daha sonra her bezenin üzerine 1 çay kaşığı margarini elimizle sürüp bastırarak tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine biraz tahin döküp yayıyoruz. Onun da üzerine ceviz serpip hamuru bir ucundan başlayıp sıkıca sararak yaklaşık bir karış büyüklüğünde diğer ucunu geriye doğru yuvarlayıp hamurda kıvrımlar olmasını sağlayarak iki ucunu birleştiriyoruz. Önceden yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hazırladığımız hamurların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. İsterseniz üzerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Bu işlemler tamamlandıktan sonra hamurların tepside mayalanmasını bekliyoruz. 200 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. ılıkken servis ediyoruz.
Afiyet Olsun !!
[post_ads]
YORUM