Çatal Tarifi
Malzemeler:- 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı çiçek yağı
- Yarım çay bardağı toz şeker (isteğe bağlı olarak şeker azaltılabilir)
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- Alabildiği kadar un
Çatal Tarifi, Karıştırma kabına önce margarini alıp elimizle biraz cıvıklaştırıyoruz. Üzerine sırayla yumurta, yoğurt, çiçek yağı, sirke, toz şeker birer birer ilave ediyoruz. Önce sıvılar karıştırılıyor ve unun birazını döküyoruz. Üzerine mahlep, tuz, kabartma tozu koyup karıştırıp, altta ki sıvı karışımla birlikte harmanlıyoruz. Alabildiği kadar un ilave ediyoruz. Biraz dinlendiriyoruz. Hamurdan parçalar kesip, çatal şeklini veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. 190 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. İstediğiniz şekilleri vermeniz mümkün.
Afiyet Olsun !!
[post_ads]
YORUM