Papatya Çiçeği ve Faydaları
Papatya Çiçeği, Bahar ve yaz aylarında tarlalarda, yol kenarlarında, yeşil çayırlarda yetişen, yarım metreye yakın, bir yıllık otsu bir bitkidir. Taşlık araziyi sever. Haziran ayında çiçekler henüz tamamen açılmadan kuru havada toplanır ve gölgede kurutulur, nemsiz yerde saklanır.Kurutulmuş papatyalar, gerektiğinde çay olarak demlenerek sabah akşam birer bardak içilir.
Papatya Çiçeğinin Faydaları
- Vücuttaki zehirleri dışarı atar, vücuda rahatlık verir.
- İştah açar, hazmı kolaylaştırır, mideye iyi gelir.
- Kabızlığı giderir.
- Terletip ateş düşürür.
- Soğuk algınlıklarını geçirmede birebirdir.
- Aybaşı hayızını söktürür.
- Menopoza iyi gelir.
- Öksürüğü keser.
- Dişetleri iltihaplarını giderir.
- Baş, omuz, göğüs ve karın ağrılarını giderir.
- Sinirleri yatıştırır. Depresyona iyi gelir.
- "Oğul otu" ile beraber demlenip, gece yatmadan önce bir bardak içilirse uykusuzluğa iyi gelir.
- Damak, boğaz ve bademcik iltihabında sıcak papatya suyu ile gargara yapılır.
- Saman nezlesinde; bir yemek kaşığı dolusu papatya, bir litre kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve bir havlunun altında papatya buharı solunur. Bu tedavinin başarılı olabilmesi için, buhar solunumunun ardından evden dışarı çıkılmamalıdır.
YORUM