Greyfurtun Faydaları Nelerdir?
Greyfurtun Faydaları, Meyvesi portakaldan büyük, tadı eki ve hafif acımsı olan bir ağaçtır. Kışın yapraklarını dökmez.C vitamini bakımından zengindir. A ve B vitaminlerini de ihtiva eder. Sıkılarak suyu içilir. Meyve kabuklarından marmelât yapılır.
Greyfurtun Faydaları
- İhtiva ettiği P vitamini ile kan damarlarını yumuşatır. Kanamaları ve felçleri önler. Felç varsa, süratle açılmasına yardım eder.
- Vücuda serinlik verir.
- Akciğer ve göğüs rahatsızlıklarını giderir, bronşları boşaltır.
- Soğuk algınlığına iyi gelir.
- Karaciğeri çalıştırır, safra ifrazatını artırır, hazmı kolaylaştırır, iştah açar.
- Dişetlerinin kanamasını azaltır.
- Böbrekleri de çalıştırır, idrar tutukluğunu giderir, bol idrar söktürür.
- Tansiyonu, kolesterolü ve şekeri düşürür.
- Kanı temizler, vücuttaki fazla suyu atar ve birikmiş yağları eritir. Sabah ve akşam aç karnına yenildiğinde karın yağlarını eritir.
- Sabah kahvaltısında içilecek bir bardak greyfurt suyu bol idrar söktürür, vücuttaki yorgunluk maddelerini dışarı atar. O gün bedenen ve zihnen yorulmadan çalışmayı sağlar.
- Greyfurt suyu taze ve sade olarak içilmeli, içerisine şeker katılmamalıdır.
- Mide ülseri olanlara yasaktır.
- Tok karnına tüketilmesi tavsiye edilir.
YORUM