Cevizli Bar Nasıl Yapılır?
Malzemeler- 1 su bardağı ceviz içi
- 7-8 adet kuru incir
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı esmer şeker
- 200 gram oda sıcaklığında margarin
- 2 adet yumurta
- 16-20 adet yarım ceviz
Cevizli Bar Tarifi
Cevizli Bar, Un, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba eleyin. Diğer taraftan esmer şeker ve margarini mikserleyin. 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın sarısını ekleyip tekrar mikserleyin. Bu arada incirleri yumuşamadan için sıcak suda bekletip şeritler halinde kesin.Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyip karıştırın. Kare kalıbın içini yağlı kağıt ile kaplayıp karışımın yarısını, kalıba elinizle bastırarak yerleştirin. Kalan hamura incir ve ceviz içini ekleyip kalıptaki hamurun üzerine koyun. Yarımşar cevizleri hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. Kalıptan çıkartıp soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun !!!
[post_ads]
YORUM