Atkuyruğu Otu ve Faydaları


İşlenmemiş tarlalarda, çayırlarda ve orman açıklıklarında da bulunur. Balçıklı toprakta yetişenleri en şifalı olanlarıdır. Yetiştiği yere göre % 60-70 silisik asit ihtiva eder ve bu oran onun şifa değerini artırır. İlkbahardan sonbahar başlarına kadar yaşar. Oluklu ve yuvarlak saplıdır, boğum boğumdur. Kökü daimi olduğu için her sene sürer.

Mayıs-Haziran aylarında, henüz canlı yeşil rengini korurken, sapın toprağa yakın bölümünden  kesilir ve demetler halinde gölge ve havadar bir yere asılarak kurumaya bırakılır. İğne yapraklar gövdeden kolayca ayrıldığında kuruma tamamlanmış olur. Yapraklar ovuşturularak saptan ayrılır ve bir örtüye serilerek 1-2 gün boyunca tam olarak kurumaya bırakılır. Sonra ince ince kıyılır ve hava almayan kaplarda saklanır. Kalın saplı ve uzun boylu bitkiler kullanılmaz.

- "Atkuyruğu", bedenin  mineral dengesini bozmadan fazla sıvıların, asitlerin ve öteki zararlı maddelerin atılabilmesini sağlayabilecek bitkilerin en değerlisidir.

- "Atkuyruğu" kanamalarda, kan kusmalarda, mesane ve böbrek rahatsızlıklarında, taş ve kum rahatsızlıklarında benzeri bulunamaz ve yeri doldurulamaz bir şifalı bitkidir. Çok önemli böbrek ilacıdır.

- 1 bardak sıcak suya toz halde 1 tatlı kaşığı konulur, sabah-akşam yemekte 1 bardak içilir.

- İkinci bir karışım: 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış atkuyruğu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynama derecesindeki sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 15-20 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş çay, aç karnına veya öğün aralarında soğutulmadan içilir.

- Damarları ve kasları yumuşak tutar, kemikleri kuvvetlendirir, kasları güçlü yapar.

- Bol idrar söktürür, ödemi giderir.

- İrade dışı idrar kaçırmaya ve çocukların uykuda altını ıslatmalarına karşı çay kürleri uygulanmalıdır.

- ishali keser.

- Kanı temizler, kanda akyuvar miktarını artırır.

- Akciğeri güçlendirir.

[post_ads]

- Böbrek ve mesane iltihabını giderir, taş ve kumları döker. Basınçlı bir biçimde boşaltabilmek için, idrar elden geldiğince tutulur sonra bırakılır. Atkuyruğu kullanıldıktan sonra, bol miktarda koyu renkli idrarın dışarı atıldığı görülür.

- Bademcik ve dişeti iltihabında gargara ve çalkalama  biçiminde kullanılır.

- Damar sertliğini önler.

- Aybaşı kanını söktürür.

- Verem için şifadır.

- Nefes darlığına ve kronik öksürüğe iyi gelir.

- Sirozda; 1 bardak kaynar suya 10 gram kadar "Atkuyruğu" bitkisi konur, 10 dakika demlemeye bırakılır ve günde 2-3 bardak içilir.

- İltihaplı romatizmada; 1 bardak kaynar suya 10 gram kadar "Atkuyruğu " konur, 10 dakika demlemeye bırakılır, günde 2-3 bardak içilir.

Kırk yaşını aşmış olan herkesin günde 1 bardak atkuyruğu çayı içmesi çok faydalıdır. Bu yolla kişi kendini romatizma ve gut hastalıklarından ve ilerleyen yaşlarda görülmeye başlanan aşınma ve yıpranma belirtilerinden korumuş olur.

- Safra kesesi taşında ve kumunda yukarıdaki terkip kullanılabilir.

- Prostat büyümesi ve prostat iltihabına karşı kullanılabilecek bitkilerin başlıcalarındandır. Prostat rahatsızlıklarında, "Yakıotu" ile eşit oranda karıştırılır.

- Sinirlerle ilgili rahatsızlıklarda veya sinir ağrılarında; 1 bardak kaynar suya 10 gram kadar "Atkuyruğu" bitkisi konur, 10 dakika kadar kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

- En ağır kanamalar veya kan kusmaları en kısa sürede iyileştirir.

- Normalin üzerinde kullanılırsa böbrekleri zedeleyebilir.

YORUM

Ad

Bakla,1,Blog,1,cevizli tahin,1,Dini Hikayeler,5,Dinimiz İslam,37,Faydalı Bilgiler,1,Genel,1,Hikayeler,8,Mobil,1,Pasta Tarifleri,20,Sağlık,31,Şifalı Bitkiler,30,Tarih,23,Yemek Tarifleri,11,
ltr
item
Yazar Halo: Atkuyruğu Otu ve Faydaları
Atkuyruğu Otu ve Faydaları
Kök sapı uzun ömürlü olan, bir metreye kadar yükselebilen; eğimli arazilerde, bataklık ve sulak yerlerde, dere kenarlarında, hendek kıyılarında, nemli topraklarda yetişen çok yıllık bir bitkidir.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj9cy4K2spK8Q3gDQ5QLMGVuQ9XGSmira2TcH-PXi5Pnu0EGf2UnquNtBtpwnSGnRDqYppeQh6qxubIfZWd3e6qUU7sCuL6seUrLURpAhTIoJ2JGt85UEia1UmKdx11cUWKliypsNOhOnc/s320/atkuyrugu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj9cy4K2spK8Q3gDQ5QLMGVuQ9XGSmira2TcH-PXi5Pnu0EGf2UnquNtBtpwnSGnRDqYppeQh6qxubIfZWd3e6qUU7sCuL6seUrLURpAhTIoJ2JGt85UEia1UmKdx11cUWKliypsNOhOnc/s72-c/atkuyrugu.jpg
Yazar Halo
https://yazarhalo.blogspot.com/2016/11/atkuyrugu-otu-ve-faydalar.html
https://yazarhalo.blogspot.com/
https://yazarhalo.blogspot.com/
https://yazarhalo.blogspot.com/2016/11/atkuyrugu-otu-ve-faydalar.html
true
3722613241266003624
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı TÜMÜNÜ GÖSTER Devamı Cevap Cevabı iptal et Sil By Ana Sayfa SAYFA YAYINLAR Tümünü Göster SİZİN İÇİN ÖNERİLEN YAZILAR ETİKET ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Geri Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Şu anda 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU PREMİUM İÇERİK KİLİTLİ Adım 1: bir sosyal ağda paylaşın. Adım 2: Sosyal ağınızdaki bağlantıya tıklayın. Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız. Table of Content